Robin in tekst...

Ik ben Robin Captijn geboren op 21 maart 1962, bedenker van ADIM voetenwerk. Afgelopen jaren heb ik me met bijscholing gespecialiseerd als voetspecialist. Als je het over voetproblemen hebt, moet je anders gaan denken. Ik noem dat basis denken, en ik mocht het leren van Mida Schutte. Ik heb het van Mida Schutte geleerde doorontwikkeld tot ADIM voetenwerk.

Alles is beweging: zowel fysiek als mentaal. Wanneer we de voeten stilzetten, komt er zowel fysiek als mentaal iets tot stilstand. Dat maakt ons ziek. De systemen in het menselijk lichaam zijn afhankelijk van regelmatig en gevarieerd bewegen. Onze huidige leefgewoontes, zoals te veel en te lang zitten en schoenen met een voorgevormde binnenzool dragen, beperken je bewegingsvrijheid. Alsof je de hele dag in een korset of gips zit. Ik wil dat korset doorbreken en je zo weer in beweging brengen: fysiek en mentaal!

Zullen we kennismaken? Ik kom graag met je in contact.

Laten we kennismaken!

Joyce in tekst...

Ik ben Joyce Bogtman geboren 30 juli 1977. Sinds oktober  2020 ben ik elke week op maandag in Ede om van Robin het ADIM voetenwerk te leren. Veel mensen hebben mij al op de website van de voet-specialist, in de nieuwsbrief óf in het echt gezien. Sinds het nieuwe jaar doe ik af en toe ook náást Robin zelfstandige consulten. Vanaf half maart ben ik zo ver dat ik volledig zelfstandig op dinsdag consulten zal gaan draaien bij BITS workspace in Roelofarendsveen. Uiteraard staat Robin altijd klaar indien ik vragen heb.

Al zo lang ik me kan herinneren geïnteresseerd in de natuur, biologie en het menselijk lichaam. In 2003 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. In mijn werk als fysiotherapeut raakte ik als snel gefrustreerd. Ik behandelde mensen met succes, maar na een tijd zag ik deze mensen weer terug met dezelfde klachten. Ik had toen al door dat de oorzaak van hun klacht was dat ze hun levensstijl niet aanpasten, maar ik had toen de tools en kennis niet om daar iets mee te doen.

Nu vele jaren later en vele opleidingen later, zie ik de verbanden tussen allerlei ziekten, klachten, aandoeningen en levensstijl, voeding, slaap, ademhaling, enzovoorts.

Het lichaam is een fantastisch bewegings apparaat, het is heel erg flexibel en kan ons, ondanks een slechte leefstijl, jaren en jaren in leven houden (al dan niet met lichamelijke ongemakken, klachten en ziektes).

Nu wil en kan ik al mijn opgedane kennis gaan inzetten als voetspecialist.

 

en Beeld
Joyce Bogtman