Alles is beweging

Bewegen en niet oefenen?

Er wordt slechts een beperkt aantal deelnemers tot de workshop toegelaten. Dat betekent dat er heel veel aandacht is voor de individuele therapeut. Er wordt ingespeeld op het niveau cq kennis van de therapeut zelf, de eigen kennis en vaardigheden en de doelstellingen voor de workshop. Het betekent óók dat er veel tijd en ruimte is voor discussie. Discussies onderling en met de docent. De cursist zal open moeten staan voor deze discussies. In combinatie met de individuele begeleiding zal dit ervoor zorgen dat de bijeenkomsten een hoge intensiteit hebben en dat er veel kennis uitgewisseld wordt. Een geweldige manier om je filosofie over het bewegen en ademen nog verder te ontwikkelen.

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is bedoeld voor therapeuten die geïnteresseerd zijn in bewegen, voeten en ademen.  Voor jou als deelnemer van deze workshop is belangrijk dat je openstaat voor het continue verbeteren van jezelf en om de cliënt zo nog beter verder te kunnen helpen..

Thema’sFascia in de keten
  • Visie over mijn voeten- en ademwerk
  • Werken en denken vanuit ketens
  • Kettingreacties: elke actie heeft een reactie op de volgende schakel
  • Ontregeld ademcentrum (CHV)
  • Koolzuurgas en zijn functie
  • En nog meer, maar dat ontstaat tijdens de dag. (interactief)

 

Een workshop dag

De dag bestaat uit een ochtend- en middagsessie. Voor koffie thee en iets erbij wordt gezorgd. Lunch dient zelf mee te worden genomen

Ochtendsessie :  In de ochtend gaan we in op een nieuwe manier van kijken naar oorzaken van adem gerelateerde klachten. Onderwerpen zoals autonome zenuwstelsel, chronisch hyperventilatie, Co2 koolzuurgas, de test, en wat kunnen we er echt aan doen. Vooral zal men hier leren denken in oorzaak gevolg, leren analyseren en leren zien of de veranderingen die er ontstaan ook of de resultaten zijn die we verwachten. Je wordt meer dan eens aan het denken gezet, kritisch te zijn over je eigen handelen tot nu toe.

Middagsessie : ’s Middags passen we het in ochtend geleerde ook toe tijdens het voetenwerk. Het voetenwerk is vooral doen er ervaren. We maken vooraf een contour afdruk van onze voeten. We doen de workshop en maken aan het eind van de middag weer een zelfde afdruk en zie het resultaat je zal verbaasd zijn. Je zal ervaren hoe kleiner je werkt hoe groter het effect zal zijn. We doen dit d.m.v. een aantal simpele bewegingen met twee tennisballen en een golfbal.

Algemene informatie

Eendaagse workshop therapeuten

Leer in 1 dag hoe bewegen en ademen met elkaar verbonden zijn.

Waar              Darwinstraat 9c Ede

Wanneer        15 februari van 10.00 uur tot 16.00 uur

Wat                 leer,  ontvang en geef

Investering    95 euro excl. btw

Meenemen:  je eigen lunch en een positieve instelling

Er wordt gezorgd voor koffie, thee en soep.

Aan het eind van de dag ga je naar huis met een deelname certificaat en een ervaring rijker!

Graag tot dan! Robin Captijn

Aanmelden en maak keuze direct of later betalen.