Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Voet-specialist
Average rating:  
 28 reviews
byJorien onVoet-specialist
Pijnlijke knieën

In het voorjaar van 2020 vreesde ik dat ik mijn werk in de zorg, waarbij ik veel moet lopen en staan, niet meer zou kunnen doen want ik had veel last van mijn knieën. De foto’s van mijn knieën gaven ‘artrose’ aan. Wat nu? Van steunzolen werd ik alleen maar radelozer want dat voelde absoluut niet goed. Via mijn zoon, die een fan is van barefoot lopen, ben ik gaan googelen en kwam via via op de website van Robin terecht. Ik besloot om deze, voor mij gróte stap, te wagen want eigenlijk had ik niks ‘met voeten’, vond het maar vervelend, al dat gedoe. Maar in een paar consulten heeft Robin mij geleerd om mijn voeten anders te gaan gebruiken, bewuster en actiever. Niet alleen door oefeningen en massages maar ook door mijn mindset ten opzichte van mijn voeten te veranderen. Die mógen er namelijk zijn en zijn dan ook heel belangrijk, dragen mijn hele lichaamsgewicht en bepalen welke richting ik uit ga. En ik heb de woorden ‘steunzolen, hielspoor, artrose en slijtage’ uit mijn woordenboek geschrapt! Die zetten je alleen maar vast in je ‘beperking’.
De consulten die ik heb gehad werken nog steeds door: ik kan gewoon mijn werk doen, uren achter elkaar lopen en staan, fantastisch, vooral in deze moeilijke tijd.
Ook sta ik 'steviger in mijn schoenen' en meer 'met beide benen op de grond' als het gaat om beslissingen nemen en voor mijn mening uitkomen. Heel bijzonder allemaal, ook om het zelf hier zo te verwoorden.
Voor deze winter heb ik goede schoenen aangeschaft met een wijde voorvoet en een geheel platte zool maar mijn plan is om het komende voorjaar voorzichtig barefoot schoenen te gaan uitproberen, spannend...
Robin, bedankt!

byCasper onVoet-specialist
Achillespees ontsteking

2 jaar geleden heb ik een achillespees ontsteking ontwikkeld, waardoor ik moest stoppen met hardlopen en ook geremd werd in andere fysieken activiteiten zoals werken en uitgaan. Op mijn leeftijd van momenteel 24 jaar zijn dit echter wel dingen die je regelmatig en vooral pijnvrij wilt kunnen doen. Na het bezoeken van meerdere fysio's en behandelingen gehad te hebben van onder andere shockwave en electro-acupunctuur bleek niets te helpen. Ik ben toen via internet bij Robin terecht gekomen en heb gelijk een afspraak gemaakt. Gelijk bij mijn eerste afspraak had ik er een goed gevoel over, omdat hij mijn problemen kon zien zonder dat ik er ook maar iets over verteld had. Dit alleen door naar mijn voeten te kijken. Na de eerste behandeling aan de gang gegaan met wat oefeningen en het verschil was al groot na 1 maand. Na de 2e consult en nog 1 maand verder zijn alle klachten die ik had volledig weg en voelen mijn voeten beter dan ooit. Niet alleen zijn mijn klachten verbeterd maar ook andere delen van mijn lichaam zoals mijn heupen voelen losser en mijn balans is beter. Ik ben nu zelf ook overgestapt op barefootrunning om mijn voeten gezond te houden zodat ik in de toekomst alles kan blijven doen wat ik wil qua sport en activiteiten. Ik ben Robin enorm dankbaar en bewonder het dat hij het echt doet om anderen te helpen. Nogmaals bedankt!

byJolanda schoorl onVoet-specialist
Halux valgus

Heel lang geleden zijn mijn voet problemen al begonnen .
Door mijn huisarts door verwezen naar een podoloog, die heeft mij steunzolen aangemeten . In het begin ging dat goed .
Maar na verloop van tijd kwamen mijn klachten toch weer terug en steeds erger . Mijn rechter grote teen ging steeds meer vergroeien .
Wat ook weer problemen met schoenen opleverde , knellen bij de knokkel , stekende pijn . En lelijke voet.
Weer naar de huisarts terug gegaan ,die verwees mij naar een specialist ( orthopedisch chirurg ) . Operatie geplant voor het voorjaar , dit kwam qua werk op mijn paarden pension beter uit .
Door een heerlijk klankschalen concert ontmoeten ik Robin , hoorde van zijn werk en blote voeten wandeling .
Opgezocht op de site . En een afspraak gemaakt .
Bij het eerste bezoek , vertelde Robin het kan goed komen ! Maar je moet wel oefenen . de oefeningen mee gekregen , en aan de slag .
Na ongeveer 2 mnd was er op het 2e bezoek al een cm verschil te zien .
Na 3e al 1,5 cm elke keer weer verbetert door gewoon de oefeningen te doen . Wauww nu in oktober is het super goed . Draag in het werk Barefoot schoentjes en op stal laarzen , zonder steunzolen ect .
Af en toe kan ik zelfs weer eens leuk sleehakje dragen .
Dank je Robin 😘👍

byMarjo onVoet-specialist
zo blij

In mijn jeugd heb ik bij het sporten een blessure opgelopen aan de wreef van mijn voet (kapot middenvoetsbeentje). Dit ging afgelopen 10 jaar mij steeds meer parten spelen (met hardlopen en ook steeds meer met wandelen), jaren geleden een operatie gehad om littekenweefsel te verwijderen, daarna verschillende zooltjes via Podotherapeuten gehad, echter de pijn werd alleen maar erger. ik kon op dat moment met moeite een uurtje wandelen. Aan de andere voet ook last van Hallux Valgus. Terug geweest bij orthopeed, er was volgens hem niets meer aan te doen. Ik ben weer zelf op zoek gegaan naar andere manieren .Na lang zoeken op internet vond ik begin dit jaar de praktijk van Robin. Vanaf februari ben ik begonnen met deze nieuwe inzichten rondom bare foot lopen (hoe fijn is het geen zooltjes meer in te hoeven!) en wat een verademing! ik ben drie keer bij Robin geweest en heb oefeningen gekregen die ik behoorlijk trouw doe. Het is bijna niet voor te stellen wat een vooruitgang ik heb geboekt in 7 maanden, ik kan weer wandelen, inmiddels twee uur pijnloos!! (wel spierpijn in mijn scheenbeen, dat wordt nu steeds minder) en ik loop weer hard via een heel rustig opbouwend schema, alles op barefoots! Thuis loop ik vaak op blote voeten, ik ben nog niet klaar met de opbouw en voel tegelijkertijd dat het allemaal steeds beter en makkelijker gaat. Het is een lange weg om je voeten(na zoveel jaren) weer in conditie te krijgen maar het voelt zo goed en ik ben zo blij dat ik Robin heb gevonden, het heeft daadwerkelijk mijn kwaliteit van leven verbeterd. Inmiddels al meerdere mensen naar hem doorverwezen die ook al weer positief zijn. Robin en deze benadering verdienen veel meer aandacht. Het is een logische manier om zo met onze voeten, de basis waarop ons lichaam staat, om te gaan. Daarnaast zou het heel veel ellende die veel mensen met zooltjes hebben kunnen besparen en zouden wellicht operaties niet nodig zijn. Daarbij is Robin een prettig persoon die alles duidelijk toelicht en uitlegt. Dank!

byDorien Obdeijn onVoet-specialist
Ervaring

Na een workshop van Robin, bij onze hardloop club een jaar geleden, bleef zijn verhaal in mijn hoofd hangen. Dit jaar januari, thuis begonnen om op blote voeten te gaan lopen en in april een afspraak gemaakt. Daar ik 5 jaar op steunzolen liep en weer klachten kreeg werd het tijd voor nieuwe zolen of een afspraak met Robin. Ik heb voor het laatste gekozen, gelukkig! Ik ben met oefeningen aan de slag gegaan want je spieren trainen kost tijd en aandacht, maar met positief resultaat. Mijn steunzolen kon ik steeds meer uit mijn schoenen laten en mijn uitdaging werd om de 4-daagse in Nijmegen "barefoots" te gaan lopen. (Ik heb hem 4x gelopen op de reguliere wandelschoen) Het is mij gelukt en inmiddels loop ik eigenlijk 90% barefoot. Dat is wel een omgekeerde wereld want alleen al van je steunzolen afkomen is al winst, maar het "blote voeten" gevoel voelt heel goed bij mij. Inmiddels klachten vrij en mijn steunzolen zij in de grijze bak beland.
Het vergt tijd om oefeningen te doen want je spieren in je voeten moet je trainen, maar het resultaat is het waard.

byPatty onVoet-specialist
Hielspoor

Na vier behandelingen, elke dag een paar oefeningen doen, kon ik deze vakantie weer flinke wandelingen maken. Zonder steunzolen en ook op blote voeten en teenslippers lopen ging weer, vind ik echt super!

byMarloes onVoet-specialist
Tarsaal tunnelsyndroom

Als kind had ik al last van mijn voeten. Veel kramp waardoor mijn tenen steeds meer rechtop gingen staan. Ook de angst voor de kramp werd steeds groter. Veel spanning in de voeten. Daardoor kon ik ook steeds slechter lopen en kwam ik in de ziektewet terecht. In 2013 ben ik uiteindelijk geopereerd aan een "Tarsaal tunnelsydroom" in mijn rechtervoet. Met behulp van Semi-orthopedische schoenen en steunzolen bleven de klachten even weg waarna ze in alle hevigheid terug kwamen. Er bleek een klein neuroom op de zenuwbaan te zitten. Ik was daardoor een beetje radeloos. Verschillende therapieën gevolgd zonder succes. Gelukkig kwam ik na lang zoeken op het internet bij Robin terecht. De reviews die ik las gaven mij gelijk hoop. Ik herkende de verhalen. Al na één behandeling merkte ik duidelijk verschil. Ik kwam zo blij thuis. De angst verdween en mijn onrustige voeten werden rustiger. Alles wat Robin vertelde, herkende ik. Het was zo'n eyeopener. Altijd was ik op zoek geweest na iemand zoals Robin. Hij begreep mijn klachten en kon heel veel dingen verklaren. Op dit moment gaat het goed met mij. Ik kom om de zoveel weken bij Robin. Robin behandelt de zenuwbanen. De pijn is weg, Robin geeft mij hulpmiddelen mee om thuis meer te bewegen. Mijn stand van de voeten verandert en ik loop nu zonder steunzolen. Het lijkt alsof mijn voeten weer kunnen ademen. Ook mijn tenen gaan steeds meer naar beneden staan. Ik merk dat mijn spieren langer en sterker worden. Ik ben zo blij. Robin is een topper. Iedereen die voetproblemen heeft, kan ik aanraden om naar Robin te gaan.

byWerknemer ELSEVIER Nederland onVoet-specialist
Ervaring blote voeten wandeling Ermelo

"Het was een geweldig uitje met Robin. Wij hebben een

bloetevoetenwandeling door het (Veluwe) bos gemaakt en ik voelde

meteen een "back to your roots" connectie. Ik liep als kind vaak

zonder schoenen rond in het bos, en het was fijn om dat even weer te

doen."

byGio - 12 jaar onVoet-specialist
Kraakbeentumor

Robin heeft mij heel erg goed geholpen nadat er operatief een goedaardige kraakbeentumor is verwijderd bij mijn kleine teen. Door massages en oefeningen heeft hij mij geholpen. Mede door Robin kan ik nu weer alle dingen doen die ik een half jaar niet kon doen.

byJolanda fierens onVoet-specialist
Nooit geen steunzolen meer!

15 jaar geleden ben ik door de huisarts doorverwezen naar de orthopeed, die constateerde een doorgezakte voet, dus steunzolen werden aangemeten, van het ene probleem kwam het andere, pijn aan de knie werd weer verholpen met een nieuw stukje onder de zool, pijn aan de heup, weer een stukje erbij, toen maar bij een andere podoloog gaan kijken, teveel druk op de grote teen, al met al het bleef maar tobben, wandelen was geen hobby meer want na vijf kilometer had ik zin om mijn schoenen uit te trekken en mijn voeten te gaan masseren.
In januari zag ik een stukje voorbij komen op Facebook van de voetspecialist! Mijn interesse was gewekt, lopen zonder steunzolen door middel van het trainen van je spieren in je voeten, dat leek me wel wat, al kon ik het eigenlijk niet geloven. Het bleef maar door me hoofd spoken, zou dit bij mij ook helpen?In ieder geval een afspraak gemaakt, ik kon de week erop al komen, spannend! De spieren in mijn voeten deden helemaal niks meer( op aanraden van de orthopeed liep ik altijd op zware bergschoenen), oefeningen meegekregen voor thuis, en het mooiste was ik kon gelijk mijn steunzolen uit men schoenen laten!
We zijn nu 4 afspraken verder en ik heb geen zolen meer in men schoenen gehad, loop het liefste op blote voeten, en wandelingen van 10/15 kilometer zijn totaal geen probleem. Ik zou iedereen aanraden die twijfelt, maak een afspraak, het is allemaal zo simpel op te lossen met makkelijke oefeningetjes, ik vindt een ding jammer, waarom dit niet bekend is bij huisartsen, orthopeden, fysio's, het zou de mensen een hoop geld en klachten besparen.
Robin bedankt!

Page 1 of 3:
«
 
 
1
2
3
 
»