Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Voet-specialist
Average rating:  
 26 reviews
by Jolanda schoorl on Voet-specialist
Halux valgus

Heel lang geleden zijn mijn voet problemen al begonnen .
Door mijn huisarts door verwezen naar een podoloog, die heeft mij steunzolen aangemeten . In het begin ging dat goed .
Maar na verloop van tijd kwamen mijn klachten toch weer terug en steeds erger . Mijn rechter grote teen ging steeds meer vergroeien .
Wat ook weer problemen met schoenen opleverde , knellen bij de knokkel , stekende pijn . En lelijke voet.
Weer naar de huisarts terug gegaan ,die verwees mij naar een specialist ( orthopedisch chirurg ) . Operatie geplant voor het voorjaar , dit kwam qua werk op mijn paarden pension beter uit .
Door een heerlijk klankschalen concert ontmoeten ik Robin , hoorde van zijn werk en blote voeten wandeling .
Opgezocht op de site . En een afspraak gemaakt .
Bij het eerste bezoek , vertelde Robin het kan goed komen ! Maar je moet wel oefenen . de oefeningen mee gekregen , en aan de slag .
Na ongeveer 2 mnd was er op het 2e bezoek al een cm verschil te zien .
Na 3e al 1,5 cm elke keer weer verbetert door gewoon de oefeningen te doen . Wauww nu in oktober is het super goed . Draag in het werk Barefoot schoentjes en op stal laarzen , zonder steunzolen ect .
Af en toe kan ik zelfs weer eens leuk sleehakje dragen .
Dank je Robin 😘👍

by Marjo on Voet-specialist
zo blij

In mijn jeugd heb ik bij het sporten een blessure opgelopen aan de wreef van mijn voet (kapot middenvoetsbeentje). Dit ging afgelopen 10 jaar mij steeds meer parten spelen (met hardlopen en ook steeds meer met wandelen), jaren geleden een operatie gehad om littekenweefsel te verwijderen, daarna verschillende zooltjes via Podotherapeuten gehad, echter de pijn werd alleen maar erger. ik kon op dat moment met moeite een uurtje wandelen. Aan de andere voet ook last van Hallux Valgus. Terug geweest bij orthopeed, er was volgens hem niets meer aan te doen. Ik ben weer zelf op zoek gegaan naar andere manieren .Na lang zoeken op internet vond ik begin dit jaar de praktijk van Robin. Vanaf februari ben ik begonnen met deze nieuwe inzichten rondom bare foot lopen (hoe fijn is het geen zooltjes meer in te hoeven!) en wat een verademing! ik ben drie keer bij Robin geweest en heb oefeningen gekregen die ik behoorlijk trouw doe. Het is bijna niet voor te stellen wat een vooruitgang ik heb geboekt in 7 maanden, ik kan weer wandelen, inmiddels twee uur pijnloos!! (wel spierpijn in mijn scheenbeen, dat wordt nu steeds minder) en ik loop weer hard via een heel rustig opbouwend schema, alles op barefoots! Thuis loop ik vaak op blote voeten, ik ben nog niet klaar met de opbouw en voel tegelijkertijd dat het allemaal steeds beter en makkelijker gaat. Het is een lange weg om je voeten(na zoveel jaren) weer in conditie te krijgen maar het voelt zo goed en ik ben zo blij dat ik Robin heb gevonden, het heeft daadwerkelijk mijn kwaliteit van leven verbeterd. Inmiddels al meerdere mensen naar hem doorverwezen die ook al weer positief zijn. Robin en deze benadering verdienen veel meer aandacht. Het is een logische manier om zo met onze voeten, de basis waarop ons lichaam staat, om te gaan. Daarnaast zou het heel veel ellende die veel mensen met zooltjes hebben kunnen besparen en zouden wellicht operaties niet nodig zijn. Daarbij is Robin een prettig persoon die alles duidelijk toelicht en uitlegt. Dank!

by Dorien Obdeijn on Voet-specialist
Ervaring

Na een workshop van Robin, bij onze hardloop club een jaar geleden, bleef zijn verhaal in mijn hoofd hangen. Dit jaar januari, thuis begonnen om op blote voeten te gaan lopen en in april een afspraak gemaakt. Daar ik 5 jaar op steunzolen liep en weer klachten kreeg werd het tijd voor nieuwe zolen of een afspraak met Robin. Ik heb voor het laatste gekozen, gelukkig! Ik ben met oefeningen aan de slag gegaan want je spieren trainen kost tijd en aandacht, maar met positief resultaat. Mijn steunzolen kon ik steeds meer uit mijn schoenen laten en mijn uitdaging werd om de 4-daagse in Nijmegen "barefoots" te gaan lopen. (Ik heb hem 4x gelopen op de reguliere wandelschoen) Het is mij gelukt en inmiddels loop ik eigenlijk 90% barefoot. Dat is wel een omgekeerde wereld want alleen al van je steunzolen afkomen is al winst, maar het "blote voeten" gevoel voelt heel goed bij mij. Inmiddels klachten vrij en mijn steunzolen zij in de grijze bak beland.
Het vergt tijd om oefeningen te doen want je spieren in je voeten moet je trainen, maar het resultaat is het waard.

by Patty on Voet-specialist
Hielspoor

Na vier behandelingen, elke dag een paar oefeningen doen, kon ik deze vakantie weer flinke wandelingen maken. Zonder steunzolen en ook op blote voeten en teenslippers lopen ging weer, vind ik echt super!

by Marloes on Voet-specialist
Tarsaal tunnelsyndroom

Als kind had ik al last van mijn voeten. Veel kramp waardoor mijn tenen steeds meer rechtop gingen staan. Ook de angst voor de kramp werd steeds groter. Veel spanning in de voeten. Daardoor kon ik ook steeds slechter lopen en kwam ik in de ziektewet terecht. In 2013 ben ik uiteindelijk geopereerd aan een "Tarsaal tunnelsydroom" in mijn rechtervoet. Met behulp van Semi-orthopedische schoenen en steunzolen bleven de klachten even weg waarna ze in alle hevigheid terug kwamen. Er bleek een klein neuroom op de zenuwbaan te zitten. Ik was daardoor een beetje radeloos. Verschillende therapieën gevolgd zonder succes. Gelukkig kwam ik na lang zoeken op het internet bij Robin terecht. De reviews die ik las gaven mij gelijk hoop. Ik herkende de verhalen. Al na één behandeling merkte ik duidelijk verschil. Ik kwam zo blij thuis. De angst verdween en mijn onrustige voeten werden rustiger. Alles wat Robin vertelde, herkende ik. Het was zo'n eyeopener. Altijd was ik op zoek geweest na iemand zoals Robin. Hij begreep mijn klachten en kon heel veel dingen verklaren. Op dit moment gaat het goed met mij. Ik kom om de zoveel weken bij Robin. Robin behandelt de zenuwbanen. De pijn is weg, Robin geeft mij hulpmiddelen mee om thuis meer te bewegen. Mijn stand van de voeten verandert en ik loop nu zonder steunzolen. Het lijkt alsof mijn voeten weer kunnen ademen. Ook mijn tenen gaan steeds meer naar beneden staan. Ik merk dat mijn spieren langer en sterker worden. Ik ben zo blij. Robin is een topper. Iedereen die voetproblemen heeft, kan ik aanraden om naar Robin te gaan.

by Werknemer ELSEVIER Nederland on Voet-specialist
Ervaring blote voeten wandeling Ermelo

"Het was een geweldig uitje met Robin. Wij hebben een

bloetevoetenwandeling door het (Veluwe) bos gemaakt en ik voelde

meteen een "back to your roots" connectie. Ik liep als kind vaak

zonder schoenen rond in het bos, en het was fijn om dat even weer te

doen."

by Gio - 12 jaar on Voet-specialist
Kraakbeentumor

Robin heeft mij heel erg goed geholpen nadat er operatief een goedaardige kraakbeentumor is verwijderd bij mijn kleine teen. Door massages en oefeningen heeft hij mij geholpen. Mede door Robin kan ik nu weer alle dingen doen die ik een half jaar niet kon doen.

by Jolanda fierens on Voet-specialist
Nooit geen steunzolen meer!

15 jaar geleden ben ik door de huisarts doorverwezen naar de orthopeed, die constateerde een doorgezakte voet, dus steunzolen werden aangemeten, van het ene probleem kwam het andere, pijn aan de knie werd weer verholpen met een nieuw stukje onder de zool, pijn aan de heup, weer een stukje erbij, toen maar bij een andere podoloog gaan kijken, teveel druk op de grote teen, al met al het bleef maar tobben, wandelen was geen hobby meer want na vijf kilometer had ik zin om mijn schoenen uit te trekken en mijn voeten te gaan masseren.
In januari zag ik een stukje voorbij komen op Facebook van de voetspecialist! Mijn interesse was gewekt, lopen zonder steunzolen door middel van het trainen van je spieren in je voeten, dat leek me wel wat, al kon ik het eigenlijk niet geloven. Het bleef maar door me hoofd spoken, zou dit bij mij ook helpen?In ieder geval een afspraak gemaakt, ik kon de week erop al komen, spannend! De spieren in mijn voeten deden helemaal niks meer( op aanraden van de orthopeed liep ik altijd op zware bergschoenen), oefeningen meegekregen voor thuis, en het mooiste was ik kon gelijk mijn steunzolen uit men schoenen laten!
We zijn nu 4 afspraken verder en ik heb geen zolen meer in men schoenen gehad, loop het liefste op blote voeten, en wandelingen van 10/15 kilometer zijn totaal geen probleem. Ik zou iedereen aanraden die twijfelt, maak een afspraak, het is allemaal zo simpel op te lossen met makkelijke oefeningetjes, ik vindt een ding jammer, waarom dit niet bekend is bij huisartsen, orthopeden, fysio's, het zou de mensen een hoop geld en klachten besparen.
Robin bedankt!

by Jolanda de Jong on Voet-specialist
Verlost!!!

Via de acupuncturist ben ik in contact gekomen met Robin. Na een jarenlange zoektocht, fysio, osteopaat, zooltjes enz ben ik nu eindelijk verlost van de pijn aan de binnenkant van mijn hiel. Ik kreeg een goede uitleg over gebruik van spieren en de effecten van de manier van lopen.

Door gerichte oefeningen en het aanleren van een andere manier van lopen ben ik nu van alle klachten af. Zelfs de pijn een beginnend Morton’s Neuroom is verdwenen. Jammer dat deze werkwijze niet meer bekendheid geniet, dat zou heel veel mensen gelukkig maken!

Dank je Robin!

by Déo on Voet-specialist
Spierendokter!

Tijdje geleden had ik een doorgezakte platvoet waar ik toen aan dacht was meteen om naar de fysioterapeut te gaan, de fysioterapeut gaaf me inlegzolen en daar heb ik heel veel geld uitgegeven ervoor. Met die inlegzolen kon ik alleen vooruit of achteruit als een koe en ik kreeg heel veel last van me heupen omdat ik niet kon draaien en toch wel elke keer probeerde en voetballen was ik meteen ook meegestopt door me blessure tot ik plotseling via internet in contact kwam met De spierendokter Robin captijn , hij kon me aan de telefoon gelijk vertellen wat voor klachten en wat ik precies voelde .
Ik ben letterlijk 5 keer bij hem langs geweest binnen 1week kon ik me inlegzolen weggooien en elke keer kreeg ik 2 oefeningen mee in 3maanden tijd heb ik hele mooie nieuwe smalle voeten en ik loop weer lekker en voetballen gaat ook weer lekker.

Dank u wel Robin
Je bent de beste!

Page 1 of 3:
«
 
 
1
2
3
 
»