Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

De Voetspecialist
Average rating:  
 37 reviews
 by Gijs

Bijzonder is het woord dat mijn eerste afspraak met Robin Captijn het best omschrijft.


Een kleine 30 jaar heb ik vertrouwd op steunzolen met alle corrigerende ondersteuning die mijn lichaam schijnbaar nodig heeft gehad. Zelfs het beenlengteverschil werd opgevangen en zo was mijn lijf schijnbaar weer in balans.
Ik schrijf schijnbaar omdat ik door de jaren heen vele malen klachten heb gehad aan knieën, onderrug en nek.

Vorig jaar ben ik in contact gekomen met therapeuten die een holistische kijk hebben op de klachten die ik heb. Eén van hen adviseerde me om eens contact op te nemen met Robin.


Tijdens mijn eerste afspraak werd me, door het duidelijke verhaal en de ‘simpele’ bewegingen, duidelijk dat ik zelf alle capaciteit bezit om mijn lijf in balans te brengen zonder externe hulpmiddelen.


Bijzonder welke kennis er voor handen is maar niet algemeen bekend is/ word toegepast.

 by Lana
Blij mee

Joyce en Robin, goede dag! Ik ben erg enthousiast over onze Zondag workshop! Hartstikke bedankt voor de goede  organisatie en de prachtige workshop- leerzaam en nuttig voor mijn Pedicure klanten en ook voor mijzelf en  waarschijnlijk ook voor de dans mensen! Ik ben al begonnen met de oefeningen! Het was ook heel fijn op een grijze regenachtig Zondag binnen in een oude warme huisje onder leiding van enthousiaste professionals te beoefenen! Lieve groeten, Lana, Haarlem.

 by Bertjan Nijhuis
Sterk verbeterde gezondheid van mijn voeten

Op 31 mei 2021 begon ik aan een reeks van 5 consulten en bij Robin. Mijn klacht was dat ik snel blaren liep aan moet voeten, terwijl ik graag meerdaagse wandelingen doe en dat wilde uitbouwen. Wat ik ook aan nieuwe schoenen probeerde: het hielp niet, de blaren bleven. Mijn voeten waren altijd al doorgezakt en niet erg sterk. Door elke dag sinds 31 mei de voetoefeningen te doen die Robin adviseerde waren mijn voeten eind 2021 enorm verbeterd, sterker en beter doorbloed! Dat uitte zich in minder eelt onder de voeten, een flink veranderde voetvorm -en stand. Begin 2022 kocht ik een paar barefootschoenen (merk Vivo) en in de loop van het jaar heel wat 15 - 20 kilometer dagwandelingen gemaakt en: GEEN BLAREN! Ook niet tijdens drie wandeldagen achtereen in het Limburgse heuvelland in juni (15-19 km per dag) had ik geen blaarproblemen. Echt super!
Met enige regelmaat loop ik op blote voeten op zandpaden waar dat kan; dit ter verdere versterking van mijn voeten. Komende jaren ga ik het wandelen verder uitbouwen tot wandelvakanties van ik schat rond de 5 dagen lang. Inmiddels ben ik bijna 60 jaar en ik heb erg veel gehad aan de consulten en de zeer informatieve gesprekken daarbij met Robin . Het zelfherstellende vermogen van ons lichaam is erg fascinerend en daarover en over de mind-body connectie weet Robin erg veel.
Ik kijk uit naar nog vele jaren wandelplezier!

 by Marleen Bakker
Geen steunzolen meer!

Nadat ik via een blote-voeten-wandeling over het Laarzenpad in Kaag in contact gekomen ben met Robin, heb ik een afspraak gemaakt.

Ik had al jaren inlegzootjes en zwikte regelmatig mijn enkels.

Al na enkele weken heb ik mijn zooltjes niet meer gedragen en ben ik barefoot schoenen gaan dragen. Ik loop dagelijks minimaal 10.000 stappen en heb geen klachten meer en heb ook, inmiddels al 4 jaar, nooit meer mijn enkel verzwikt! De zooltjes zijn in de prullenbak beland...

 by Lia Stoop
Platvoeten

De eerste keer dat ik bij Robin kwam zei hij: "die zooltjes heb je niet meer nodig". De schok was groot! Ik was een vrouw van 73 jaar met een beginnende platvoet en een echte platvoet. Lopen was pijnlijk. Sinds mijn kindertijd liep ik al op zooltjes. De zooltjes heb ik in een diepe kast gestopt want ik had nog niet het vertrouwen om de zooltjes helemaal weg te doen. Van Robin kreeg ik ondertussen oefeningetjes die ik trouw iedere ochtend voor het ontbijt oefende. En jawel, nu, vier jaar later kan ik pijnloos lopen. Mijn beginnende platvoet bestaat niet meer en mijn andere voet loopt pijnloos met de aanbevelingen van Robin. Nu ben ik 77 jaar en kijk ik met verwondering en blijdschap naar de ongelooflijke metamorfose van mijn voeten . Ik kan het bijna niet geloven! Wat een bijzondere man!

 by Marco van Schaik
ontspannen rug en nek

Tot een jaar geleden had ik af en toe rugklachten. Daarvoor ging ik 2 - 3 keer per jaar naar een osteopaat. Sinds ik een jaar geleden de bewegingen van Robin ben gaan doen en op barefoot schoenen loop heb ik geen rugklachten meer. Mooi te ervaren dat door een soepeler voorvoet ook mijn nek meer ontspannen raakt. Een sjamanistisch healer kan dieper werken door de aanwijzingen die ik van Robin en Anton heb gekregen.

 by Mientje-B

Op 16-8-2021 ben voor het eerst naar Robin Captijn geweest om me te laten behandelen aan mijn spataderen.
Ik ben nu 85 en ik wilde er wel een x vanaf. Jaren heb ik er pijn aan gehad, ik had me ook een x laten opereren, maar dat had niet geholpen.
Van een vriendin had ik gehoord dat Robin goed was, dus trok ik de stoute schoenen aan en maakte een afspraak.
Het voelde meteen goed.
Na 2 behandelingen had ik al geen pijn meer. Dat was een verademing.
Nu doe ik nog wel mijn oefeningen, maar ik krijg geen behandelingen meer. In totaal heb ik 3 behandelingen gehad.

 by Marieke
Mortons neuroom

In oktober bij een podoloog zooltjes aan laten meten voor Mortons neuroom en pijnlijk grote teengewricht. Paar keer zooltjes aan laten passen, het zat gewoon niet lekker. Als ik aan de podoloog vroeg of zonder schoenen lopen goed was voor de voeten, antwoordde hij met “ja”.
Ik had in het verleden al twee keer gehoord van “de blotevoetenman” Robin.
Gezocht op internet en een afspraak gemaakt voor half januari. Robin heeft een hele kundige kijk op voetproblemen en alles wat daarmee samenhangt. Oefeningen mee gekregen. Na een week had ik al veel minder pijn en...mijn tenen konden weer bewegen. Een maand later tweede afspraak. Weer andere oefeningen mee gekregen. Oefeningen op maat, ieder probleem en ieder mens is anders. Vorige week voor de derde en tevens de laatste! keer geweest. Het gaat erg goed, heb inmiddels ook barefootschoenen aangeschaft. Een verademing vergeleken met de schoenen met zooltjes, de voeten kunnen dan nl. niet meer bewegen. Dus aan Mortons neuroom is zonder zooltjes of operatie zeker wat te doen!
Nogmaals dank, Robin!

 by Theo-E

Ik ben 86 jaar en heb mijn hele leven aan hardlopen gedaan, met in de loop van de jaren veel hele en halve marathons in binnen en buitenland.
Na mijn pensionering ben ik ruim twintig jaar looptrainer van recreanten geweest bij een atletiekclub. De opkomst van recreatief hardlopen, zowel bij mannen en bij vrouwen, heb ik van dichtbij mogen mee maken en begeleiden.
Momenteel beperk ik mij tot enkele uurtjes per week joggen en krachttraining.

Blessures zijn mijn natuurlijk niet bespaard gebleven, maar die waren gelukkig nooit ernstig en van voorbijgaande aard. Wel heb ik sinds 2008 een volledige heupprothese rechts maar die heeft mij niet weerhouden om na enkele maanden het hardlopen weer op te pakken inclusief diverse halve marathons..
In 2017 ging het weer fout, nu met mijn linker heup. In het voorjaar werd ik geopereerd en na enkele maanden rust heb ik geprobeerd het hardlopen weer op te pakken, maar nu ging het niet van een leien dakje. Ik kreeg namelijk steeds meer last van pijn in mijn rechter voet, aan de onderkant van de middenvoet zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Het werd zo erg dat ik na een paar honderd meter lopen al moest stoppen van de pijn.
Om dat ik een lichte hallux valgus heb in mijn rechter voet ben ik eerst begonnen met tapen, dat in het verleden altijd hielp. Nu werkte dat niet en dus eerst nieuwe schoenen van een ander merk aangeschaft, hielp ook niet. Toen naar de podotherapeut, die zoals te verwachten was mij een paar nieuwe inlegzooltjes aan mat. Zonder resultaat.
Toen naar de fysiotherapeut, die alles uitgeprobeerd heeft van o.a. rek oefeningen tot aan dry needling toe.
Daarna naar de orthopeed die de nieuwe heup geplaatst had maar die kon geen afwijkingen vinden . Ook de sportarts die ik nog geconsulteerd heb kwam niet verder dan de conclusie dat mijn enkels vast zaten en dus weer terug naar de fysiotherapeut.

Ik kon inmiddels al een paar jaar niet meer normaal hardlopen toen ik toevallig op Facebook de naam Robin Captijn Voetspecialist tegenkwam die volgens dat bericht goede resultaten bereikte bij voetproblemen waar anderen geen oplossing voor hadden.
Op 8 september 2020 had ik mijn eerste afspraak in Ede en hoewel ik nogal sceptisch van aard ben en weinig vertrouwen heb in ‘alternatieve’ geneeswijzen kon ik enkele weken na de eerste behandeling al weer een paar kilometer pijnvrij wandelen en een paar weken later twee en en halve kilometer hardlopen op gewone loopschoenen.
Vanaf de tweede behandeling op 6 oktober kon ik al weer ruim zeven kilometer pijn vrij hardlopen en na mij derde behandeling op 1 december doe ik regelmatig minimaal twee maal per week een lange duurloop tot anderhalf uur, in rustig tempo en zonder pijn .

Mijn verhaal bewijst dat de voetspieren en reflexen ook bij hogere leeftijd nog steeds trainbaar zijn en dat zelfs hardnekkige blessures, waar anderen geen oplossing voor kunnen vinden, met de juiste behandeling toch nog te genezen zijn.

Theo Eggenhuizen.

 by Jorien
Pijnlijke knieën

In het voorjaar van 2020 vreesde ik dat ik mijn werk in de zorg, waarbij ik veel moet lopen en staan, niet meer zou kunnen doen want ik had veel last van mijn knieën. De foto’s van mijn knieën gaven ‘artrose’ aan. Wat nu? Van steunzolen werd ik alleen maar radelozer want dat voelde absoluut niet goed. Via mijn zoon, die een fan is van barefoot lopen, ben ik gaan googelen en kwam via via op de website van Robin terecht. Ik besloot om deze, voor mij gróte stap, te wagen want eigenlijk had ik niks ‘met voeten’, vond het maar vervelend, al dat gedoe. Maar in een paar consulten heeft Robin mij geleerd om mijn voeten anders te gaan gebruiken, bewuster en actiever. Niet alleen door oefeningen en massages maar ook door mijn mindset ten opzichte van mijn voeten te veranderen. Die mógen er namelijk zijn en zijn dan ook heel belangrijk, dragen mijn hele lichaamsgewicht en bepalen welke richting ik uit ga. En ik heb de woorden ‘steunzolen, hielspoor, artrose en slijtage’ uit mijn woordenboek geschrapt! Die zetten je alleen maar vast in je ‘beperking’.
De consulten die ik heb gehad werken nog steeds door: ik kan gewoon mijn werk doen, uren achter elkaar lopen en staan, fantastisch, vooral in deze moeilijke tijd.
Ook sta ik 'steviger in mijn schoenen' en meer 'met beide benen op de grond' als het gaat om beslissingen nemen en voor mijn mening uitkomen. Heel bijzonder allemaal, ook om het zelf hier zo te verwoorden.
Voor deze winter heb ik goede schoenen aangeschaft met een wijde voorvoet en een geheel platte zool maar mijn plan is om het komende voorjaar voorzichtig barefoot schoenen te gaan uitproberen, spannend...
Robin, bedankt!

Page 1 of 4:
«
 
 
1
2
3
4
 
»
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Cookies op onze website We plaatsen verschillende soorten cookies op onze website. Functionele en analytische cookies plaatsen we altijd. Deze zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. Uit deze cookies zijn geen persoonlijke gegevens te herleiden. Daarnaast maakt onze website gebruik van cookies die niet noodzakelijk zijn, maar wel nuttig. Zodat je feedback kan geven over je gebruikerservaring, YouTube video’s kan bekijken en zodat je relevante Consumentenbond aanbiedingen kan zien op andere websites. Met deze cookies kunnen advertentienetwerken je internetgedrag volgen. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer over cookies.

Sluiten