Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

De Voetspecialist
Average rating:  
 30 reviews
 by Marieke
Mortons neuroom

In oktober bij een podoloog zooltjes aan laten meten voor Mortons neuroom en pijnlijk grote teengewricht. Paar keer zooltjes aan laten passen, het zat gewoon niet lekker. Als ik aan de podoloog vroeg of zonder schoenen lopen goed was voor de voeten, antwoordde hij met “ja”.
Ik had in het verleden al twee keer gehoord van “de blotevoetenman” Robin.
Gezocht op internet en een afspraak gemaakt voor half januari. Robin heeft een hele kundige kijk op voetproblemen en alles wat daarmee samenhangt. Oefeningen mee gekregen. Na een week had ik al veel minder pijn en...mijn tenen konden weer bewegen. Een maand later tweede afspraak. Weer andere oefeningen mee gekregen. Oefeningen op maat, ieder probleem en ieder mens is anders. Vorige week voor de derde en tevens de laatste! keer geweest. Het gaat erg goed, heb inmiddels ook barefootschoenen aangeschaft. Een verademing vergeleken met de schoenen met zooltjes, de voeten kunnen dan nl. niet meer bewegen. Dus aan Mortons neuroom is zonder zooltjes of operatie zeker wat te doen!
Nogmaals dank, Robin!

 by Theo-E

Ik ben 86 jaar en heb mijn hele leven aan hardlopen gedaan, met in de loop van de jaren veel hele en halve marathons in binnen en buitenland.
Na mijn pensionering ben ik ruim twintig jaar looptrainer van recreanten geweest bij een atletiekclub. De opkomst van recreatief hardlopen, zowel bij mannen en bij vrouwen, heb ik van dichtbij mogen mee maken en begeleiden.
Momenteel beperk ik mij tot enkele uurtjes per week joggen en krachttraining.

Blessures zijn mijn natuurlijk niet bespaard gebleven, maar die waren gelukkig nooit ernstig en van voorbijgaande aard. Wel heb ik sinds 2008 een volledige heupprothese rechts maar die heeft mij niet weerhouden om na enkele maanden het hardlopen weer op te pakken inclusief diverse halve marathons..
In 2017 ging het weer fout, nu met mijn linker heup. In het voorjaar werd ik geopereerd en na enkele maanden rust heb ik geprobeerd het hardlopen weer op te pakken, maar nu ging het niet van een leien dakje. Ik kreeg namelijk steeds meer last van pijn in mijn rechter voet, aan de onderkant van de middenvoet zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Het werd zo erg dat ik na een paar honderd meter lopen al moest stoppen van de pijn.
Om dat ik een lichte hallux valgus heb in mijn rechter voet ben ik eerst begonnen met tapen, dat in het verleden altijd hielp. Nu werkte dat niet en dus eerst nieuwe schoenen van een ander merk aangeschaft, hielp ook niet. Toen naar de podotherapeut, die zoals te verwachten was mij een paar nieuwe inlegzooltjes aan mat. Zonder resultaat.
Toen naar de fysiotherapeut, die alles uitgeprobeerd heeft van o.a. rek oefeningen tot aan dry needling toe.
Daarna naar de orthopeed die de nieuwe heup geplaatst had maar die kon geen afwijkingen vinden . Ook de sportarts die ik nog geconsulteerd heb kwam niet verder dan de conclusie dat mijn enkels vast zaten en dus weer terug naar de fysiotherapeut.

Ik kon inmiddels al een paar jaar niet meer normaal hardlopen toen ik toevallig op Facebook de naam Robin Captijn Voetspecialist tegenkwam die volgens dat bericht goede resultaten bereikte bij voetproblemen waar anderen geen oplossing voor hadden.
Op 8 september 2020 had ik mijn eerste afspraak in Ede en hoewel ik nogal sceptisch van aard ben en weinig vertrouwen heb in ‘alternatieve’ geneeswijzen kon ik enkele weken na de eerste behandeling al weer een paar kilometer pijnvrij wandelen en een paar weken later twee en en halve kilometer hardlopen op gewone loopschoenen.
Vanaf de tweede behandeling op 6 oktober kon ik al weer ruim zeven kilometer pijn vrij hardlopen en na mij derde behandeling op 1 december doe ik regelmatig minimaal twee maal per week een lange duurloop tot anderhalf uur, in rustig tempo en zonder pijn .

Mijn verhaal bewijst dat de voetspieren en reflexen ook bij hogere leeftijd nog steeds trainbaar zijn en dat zelfs hardnekkige blessures, waar anderen geen oplossing voor kunnen vinden, met de juiste behandeling toch nog te genezen zijn.

Theo Eggenhuizen.

 by Jorien
Pijnlijke knieën

In het voorjaar van 2020 vreesde ik dat ik mijn werk in de zorg, waarbij ik veel moet lopen en staan, niet meer zou kunnen doen want ik had veel last van mijn knieën. De foto’s van mijn knieën gaven ‘artrose’ aan. Wat nu? Van steunzolen werd ik alleen maar radelozer want dat voelde absoluut niet goed. Via mijn zoon, die een fan is van barefoot lopen, ben ik gaan googelen en kwam via via op de website van Robin terecht. Ik besloot om deze, voor mij gróte stap, te wagen want eigenlijk had ik niks ‘met voeten’, vond het maar vervelend, al dat gedoe. Maar in een paar consulten heeft Robin mij geleerd om mijn voeten anders te gaan gebruiken, bewuster en actiever. Niet alleen door oefeningen en massages maar ook door mijn mindset ten opzichte van mijn voeten te veranderen. Die mógen er namelijk zijn en zijn dan ook heel belangrijk, dragen mijn hele lichaamsgewicht en bepalen welke richting ik uit ga. En ik heb de woorden ‘steunzolen, hielspoor, artrose en slijtage’ uit mijn woordenboek geschrapt! Die zetten je alleen maar vast in je ‘beperking’.
De consulten die ik heb gehad werken nog steeds door: ik kan gewoon mijn werk doen, uren achter elkaar lopen en staan, fantastisch, vooral in deze moeilijke tijd.
Ook sta ik 'steviger in mijn schoenen' en meer 'met beide benen op de grond' als het gaat om beslissingen nemen en voor mijn mening uitkomen. Heel bijzonder allemaal, ook om het zelf hier zo te verwoorden.
Voor deze winter heb ik goede schoenen aangeschaft met een wijde voorvoet en een geheel platte zool maar mijn plan is om het komende voorjaar voorzichtig barefoot schoenen te gaan uitproberen, spannend...
Robin, bedankt!

 by Casper
Achillespees ontsteking

2 jaar geleden heb ik een achillespees ontsteking ontwikkeld, waardoor ik moest stoppen met hardlopen en ook geremd werd in andere fysieken activiteiten zoals werken en uitgaan. Op mijn leeftijd van momenteel 24 jaar zijn dit echter wel dingen die je regelmatig en vooral pijnvrij wilt kunnen doen. Na het bezoeken van meerdere fysio's en behandelingen gehad te hebben van onder andere shockwave en electro-acupunctuur bleek niets te helpen. Ik ben toen via internet bij Robin terecht gekomen en heb gelijk een afspraak gemaakt. Gelijk bij mijn eerste afspraak had ik er een goed gevoel over, omdat hij mijn problemen kon zien zonder dat ik er ook maar iets over verteld had. Dit alleen door naar mijn voeten te kijken. Na de eerste behandeling aan de gang gegaan met wat oefeningen en het verschil was al groot na 1 maand. Na de 2e consult en nog 1 maand verder zijn alle klachten die ik had volledig weg en voelen mijn voeten beter dan ooit. Niet alleen zijn mijn klachten verbeterd maar ook andere delen van mijn lichaam zoals mijn heupen voelen losser en mijn balans is beter. Ik ben nu zelf ook overgestapt op barefootrunning om mijn voeten gezond te houden zodat ik in de toekomst alles kan blijven doen wat ik wil qua sport en activiteiten. Ik ben Robin enorm dankbaar en bewonder het dat hij het echt doet om anderen te helpen. Nogmaals bedankt!

 by Jolanda schoorl
Halux valgus

Heel lang geleden zijn mijn voet problemen al begonnen .
Door mijn huisarts door verwezen naar een podoloog, die heeft mij steunzolen aangemeten . In het begin ging dat goed .
Maar na verloop van tijd kwamen mijn klachten toch weer terug en steeds erger . Mijn rechter grote teen ging steeds meer vergroeien .
Wat ook weer problemen met schoenen opleverde , knellen bij de knokkel , stekende pijn . En lelijke voet.
Weer naar de huisarts terug gegaan ,die verwees mij naar een specialist ( orthopedisch chirurg ) . Operatie geplant voor het voorjaar , dit kwam qua werk op mijn paarden pension beter uit .
Door een heerlijk klankschalen concert ontmoeten ik Robin , hoorde van zijn werk en blote voeten wandeling .
Opgezocht op de site . En een afspraak gemaakt .
Bij het eerste bezoek , vertelde Robin het kan goed komen ! Maar je moet wel oefenen . de oefeningen mee gekregen , en aan de slag .
Na ongeveer 2 mnd was er op het 2e bezoek al een cm verschil te zien .
Na 3e al 1,5 cm elke keer weer verbetert door gewoon de oefeningen te doen . Wauww nu in oktober is het super goed . Draag in het werk Barefoot schoentjes en op stal laarzen , zonder steunzolen ect .
Af en toe kan ik zelfs weer eens leuk sleehakje dragen .
Dank je Robin 😘👍

 by Marjo
zo blij

In mijn jeugd heb ik bij het sporten een blessure opgelopen aan de wreef van mijn voet (kapot middenvoetsbeentje). Dit ging afgelopen 10 jaar mij steeds meer parten spelen (met hardlopen en ook steeds meer met wandelen), jaren geleden een operatie gehad om littekenweefsel te verwijderen, daarna verschillende zooltjes via Podotherapeuten gehad, echter de pijn werd alleen maar erger. ik kon op dat moment met moeite een uurtje wandelen. Aan de andere voet ook last van Hallux Valgus. Terug geweest bij orthopeed, er was volgens hem niets meer aan te doen. Ik ben weer zelf op zoek gegaan naar andere manieren .Na lang zoeken op internet vond ik begin dit jaar de praktijk van Robin. Vanaf februari ben ik begonnen met deze nieuwe inzichten rondom bare foot lopen (hoe fijn is het geen zooltjes meer in te hoeven!) en wat een verademing! ik ben drie keer bij Robin geweest en heb oefeningen gekregen die ik behoorlijk trouw doe. Het is bijna niet voor te stellen wat een vooruitgang ik heb geboekt in 7 maanden, ik kan weer wandelen, inmiddels twee uur pijnloos!! (wel spierpijn in mijn scheenbeen, dat wordt nu steeds minder) en ik loop weer hard via een heel rustig opbouwend schema, alles op barefoots! Thuis loop ik vaak op blote voeten, ik ben nog niet klaar met de opbouw en voel tegelijkertijd dat het allemaal steeds beter en makkelijker gaat. Het is een lange weg om je voeten(na zoveel jaren) weer in conditie te krijgen maar het voelt zo goed en ik ben zo blij dat ik Robin heb gevonden, het heeft daadwerkelijk mijn kwaliteit van leven verbeterd. Inmiddels al meerdere mensen naar hem doorverwezen die ook al weer positief zijn. Robin en deze benadering verdienen veel meer aandacht. Het is een logische manier om zo met onze voeten, de basis waarop ons lichaam staat, om te gaan. Daarnaast zou het heel veel ellende die veel mensen met zooltjes hebben kunnen besparen en zouden wellicht operaties niet nodig zijn. Daarbij is Robin een prettig persoon die alles duidelijk toelicht en uitlegt. Dank!

 by Dorien Obdeijn
Ervaring

Na een workshop van Robin, bij onze hardloop club een jaar geleden, bleef zijn verhaal in mijn hoofd hangen. Dit jaar januari, thuis begonnen om op blote voeten te gaan lopen en in april een afspraak gemaakt. Daar ik 5 jaar op steunzolen liep en weer klachten kreeg werd het tijd voor nieuwe zolen of een afspraak met Robin. Ik heb voor het laatste gekozen, gelukkig! Ik ben met oefeningen aan de slag gegaan want je spieren trainen kost tijd en aandacht, maar met positief resultaat. Mijn steunzolen kon ik steeds meer uit mijn schoenen laten en mijn uitdaging werd om de 4-daagse in Nijmegen "barefoots" te gaan lopen. (Ik heb hem 4x gelopen op de reguliere wandelschoen) Het is mij gelukt en inmiddels loop ik eigenlijk 90% barefoot. Dat is wel een omgekeerde wereld want alleen al van je steunzolen afkomen is al winst, maar het "blote voeten" gevoel voelt heel goed bij mij. Inmiddels klachten vrij en mijn steunzolen zij in de grijze bak beland.
Het vergt tijd om oefeningen te doen want je spieren in je voeten moet je trainen, maar het resultaat is het waard.

 by Patty
Hielspoor

Na vier behandelingen, elke dag een paar oefeningen doen, kon ik deze vakantie weer flinke wandelingen maken. Zonder steunzolen en ook op blote voeten en teenslippers lopen ging weer, vind ik echt super!

 by Marloes
Tarsaal tunnelsyndroom

Als kind had ik al last van mijn voeten. Veel kramp waardoor mijn tenen steeds meer rechtop gingen staan. Ook de angst voor de kramp werd steeds groter. Veel spanning in de voeten. Daardoor kon ik ook steeds slechter lopen en kwam ik in de ziektewet terecht. In 2013 ben ik uiteindelijk geopereerd aan een "Tarsaal tunnelsydroom" in mijn rechtervoet. Met behulp van Semi-orthopedische schoenen en steunzolen bleven de klachten even weg waarna ze in alle hevigheid terug kwamen. Er bleek een klein neuroom op de zenuwbaan te zitten. Ik was daardoor een beetje radeloos. Verschillende therapieën gevolgd zonder succes. Gelukkig kwam ik na lang zoeken op het internet bij Robin terecht. De reviews die ik las gaven mij gelijk hoop. Ik herkende de verhalen. Al na één behandeling merkte ik duidelijk verschil. Ik kwam zo blij thuis. De angst verdween en mijn onrustige voeten werden rustiger. Alles wat Robin vertelde, herkende ik. Het was zo'n eyeopener. Altijd was ik op zoek geweest na iemand zoals Robin. Hij begreep mijn klachten en kon heel veel dingen verklaren. Op dit moment gaat het goed met mij. Ik kom om de zoveel weken bij Robin. Robin behandelt de zenuwbanen. De pijn is weg, Robin geeft mij hulpmiddelen mee om thuis meer te bewegen. Mijn stand van de voeten verandert en ik loop nu zonder steunzolen. Het lijkt alsof mijn voeten weer kunnen ademen. Ook mijn tenen gaan steeds meer naar beneden staan. Ik merk dat mijn spieren langer en sterker worden. Ik ben zo blij. Robin is een topper. Iedereen die voetproblemen heeft, kan ik aanraden om naar Robin te gaan.

 by Werknemer ELSEVIER Nederland
Ervaring blote voeten wandeling Ermelo

"Het was een geweldig uitje met Robin. Wij hebben een

bloetevoetenwandeling door het (Veluwe) bos gemaakt en ik voelde

meteen een "back to your roots" connectie. Ik liep als kind vaak

zonder schoenen rond in het bos, en het was fijn om dat even weer te

doen."

Page 1 of 3:
«
 
 
1
2
3
 
»
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Cookies op onze website We plaatsen verschillende soorten cookies op onze website. Functionele en analytische cookies plaatsen we altijd. Deze zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. Uit deze cookies zijn geen persoonlijke gegevens te herleiden. Daarnaast maakt onze website gebruik van cookies die niet noodzakelijk zijn, maar wel nuttig. Zodat je feedback kan geven over je gebruikerservaring, YouTube video’s kan bekijken en zodat je relevante Consumentenbond aanbiedingen kan zien op andere websites. Met deze cookies kunnen advertentienetwerken je internetgedrag volgen. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer over cookies.

Sluiten