Door een operatie aan knie, enkel of voet kan er door littekenweefsel of fascia (bindweefsel) verkleving een zenuwinklemming ontstaan.
Dit kan pijn veroorzaken of bewegingsbeperkingen in de voet geven.
Zelfs bij een litteken van slechts 1 cm.

Confessionele behandeling:

Een chirurg kan met een operatie de zenuw meer ruimte geven. Dit gebeurt dan van buitenaf met een incisie. Het voordeel hiervan is dat de zenuw mooi in zicht is, een nadeel echter is dat er een groter litteken ontstaat, welk opnieuw voor verkleving kan zorgen.

Alternatief en blijvend herstel.

Wij maken gebruik van Roptrotherapie, dit is een behandelmethode die het zenuw- en bindweefsel loswrikt om zo de beweeglijkheid van in eerste instantie het bindweefsel later zal ook de zenuw zelf meer vrij komen te liggen.

Deze therapie is in Nederland vrijwel onbekend. Tijdens de behandeling gebruiken Zechsal McM gel om mee te masseren en herstel te bevorderen. 

Thuis zal je zelf ook aan het werk moeten. Dit ga je doen d.m.v. droogborstelen. Dit droogbostelen zorgt voor herstel van circulatie in het bindweefsel.

Deze methode zetten we in bij:
  • Blijvende klachten na voet operatie.
  • Blijvende klachten na enkel verstuiking.
  • Scheenbeen klachten.
  • Voetklachten na knie-, kijkoperatie en knieprothese.

 

Let wel: bindweefsel herstelt vrijwel direct, maar een zenuwbeschadiging heeft veel meer tijd nodig om te herstellen.

Roptrotherapie
De behandeltool waarmee wij behandelen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Cookies op onze website We plaatsen verschillende soorten cookies op onze website. Functionele en analytische cookies plaatsen we altijd. Deze zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. Uit deze cookies zijn geen persoonlijke gegevens te herleiden. Daarnaast maakt onze website gebruik van cookies die niet noodzakelijk zijn, maar wel nuttig. Zodat je feedback kan geven over je gebruikerservaring, YouTube video’s kan bekijken en zodat je relevante Consumentenbond aanbiedingen kan zien op andere websites. Met deze cookies kunnen advertentienetwerken je internetgedrag volgen. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer over cookies.

Sluiten