Littekenweefsel

Voetklachten door Littekenweefsel

Inzet roptrotherapie

Door een operatie aan knie, enkel of voet kan er door littekenweefsel een zenuw inklemming ontstaan. Niet alleen zenuwinklemming kan pijn veroorzaken ook bindweefsel verklevingen kunnen lijden tot pijn of bewegingsbeperkingen elders.

Confessionele behandelingen:

Er is d.m.v. een operatie de mogelijkheid om de zenuw meer ruimte te geven. Dit kan op 2 manieren van buitenaf, met een incisie. Het voordeel hiervan is dat de zenuw mooi inzicht is. Het nadeel hiervan is dat er een groter litteken is ontstaan dit littekenweefsel kan opnieuw voor verklevingen zorgen.

Alternatief en blijvend herstel

Littekenweefsel
Littekenweefsel

De voetspecialist heeft een manier om de zenuw en het bindweefsel meer ruimte te geven door de druk cq verkleving van binnenuit te verwijderen. Aan de binnenzijde zijn er soms verklevingen ontstaan tussen de zenuw, spier en pees. Deze verklevingen kunnen we herstellen door het gebruik van de onbekende roptro-techniek en diep bindweefsel massage.  Deze manier van behandelen zorgt tevens voor een betere doorbloeding en beïnvloed hierdoor direct het algehele herstel. Voor het herstel te bevorderen maak ik gebruik van Zechsal mcm gel

Deze methode zet ik in bij:

  • blijvende klachten na voet operatie
  • blijvende klachten na enkel verstuiking
  • scheenbeen klachten
  • voetklachten na kijk of knieprothese operatie knie

Let wel het bindweefsel hersteld direct maar zenuwbeschadiging hersteld langzaam.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.