Bij jubeltenen gaat het laatste kootje compenseren.


Oplossen door eerst oorzaak weg te nemen.

Bij jubeltenen is het grote teen gewricht stijf en staat het laatste kootje van de grote teen vaak omhoog. Dit is ter compensatie van het stijve groteteengewricht .

De functie van de grote teen is belangrijk bij de afwikkeling van de voet. De grote teen, met name het gewricht tussen de grote teen en het eerste middenvoetsbeentje, vangt de grootste druk op bij de afwikkeling van de voet. De klachten van een verstijving van de grote teen zijn voornamelijk pijn bij het lopen en tijden het afwikkelen van de voet

Een eerste oorzaak van een hallux limitus en hallux rigidus kan slijtage (atrose) zijn. Bij ernstige slijtage  is er soms bij rust en nachts ook sprake van pijnscheuten in de grote teen.

Andere oorzaken kunnen zijn : reumatische aandoeningen, doorgezakte voet of standsafwijking van de grote teen (hallux Valgus), Overbelasting van de grote teen denk aan hardlopen ,op hoge hakken lopen, erfelijke aanleg, ongeval of sportblessure.

De meeste reguliere oplossing is een steunzool, zodat de groteteen minder kan bewegen dus ook minder pijn geeft.

Dat is volgens ons niet de enige oplossing.

Wij bieden twee  trajecten om de oorzaak van jubeltenen en de artrose aan te pakken. We kijken samen welk traject het beste bij jouw klachten past.

Zichtbare tekenenen kunnen zijn