stijve en pijnlijk voeten

Artrose

Artrose
Artorse
Anders uitgelegd

Artrose is een ziekte die binnen de groep reumatische aandoeningen valt. Kraakbeen werkt als een demper, die voor komt dat de uiteinden van botten tegen elkaar aanwrijven. Met name na het 40e levensjaar veroudert het kraakbeen geleidelijk, onder andere als gevolg van verzuring.

Bij de huidige indicatie van artrose is er meer aan de hand. Ons bewegings patroon is dusdanig verandert dat onze gewrichten niet op de natuurlijke manier belast worden, We zien dat de artrose (slijtage) niet het gehele kraakbeen vlak aantast maar vooral de binnen of buitenzijde van het kraakbeenvlak.

Wanneer dit bij u het geval is dan zijn er mogelijkheden voor herstel.

Vraag of u zelf ook de foto mag zien.

Artrose
Verzuring

Hoe tasten verzurende stoffen ons kraakbeen aan?

Het kraakbeen bestaat uit vier lagen, de oppervlakkige laag, de tussenlaag, de diepe laag en de verkalkte laag. Dit gaat geleidelijk over in bot Kraakbeen bestaat voor ongeveer 90% uit water. Bij gezond kraakbeen bevinden de kraakbeencellen zich in de diepere lagen. Ze liggen in een matrix van voornamelijk collageen (bindweefsel) en suiker- en eiwitachtige stoffen.

Door onze voeding kan de zuurgraad van het bloed te hoog worden. Niet alleen voeding is een probleem, maar wanneer wij ouder worden neemt het natriumbicarbonaat in ons bloed ook af. Dit zorg ervoor dat er minder verzuring afgevoerd gaat worden via de bloedbanen en onze nieren. Zure afvalstoffen hopen zich op in verschillende delen van het lichaam zoals in de gewrichten en het kraakbeen. Het vermogen van het lichaam om nieuw weefsel te vormen vermindert en het kraakbeen veroudert. Het verandert van samenstelling en een langzame verschuiving vindt plaats van de suiker/eiwitachtige stoffen naar collageenweefsel. De veerkracht vermindert en het kraakbeen kan makkelijker beschadigen. Daarnaast zorgt de verzuring van het kraakbeen ook tot een sterke vermindering van het watergehalte in het weefsel. De verzuurde omgeving van het weefsel is een perfecte leefomgeving voor bacteriën, virussen en schimmels. Nu kunnen ontstekingen van het weefsel ontstaan. De botten hoeven dan nog niet eens langs elkaar te wrijven om al pijn te ervaren in de gewrichten.

Dit is nou precies de oorzaak waarom mensen zoveel pijn in de voeten kunnen hebben. Bij onze voeten gaat er nog iets mis. Wij stoppen onze voeten in de stevige schoenen en trekken de veters lekker strak voor steun.  Dit is wat wij alle geleerd hebben. Dit alles houd in de dat voeten niet meer kunnen bewegen, dit te samen het bovenstaande en je hebt een groot probleem.

Worden de klachten door bovenstaande en slijtage veroorzaakt dan krijgt u de diagnose van artrose. Dit houdt eigenlijk in leer er maar mee leven of pijnstilling wat uiteindelijk ook weer extra verzuring oplevert. .

 

Voetspecialist en artrose?

We halen het label eraf en gaan aan het werk.

De basis is mijn voettherapie dit houdt in dan we de voeten weer sterk en soepel maken. Het belangrijkste is eigenlijk de bewegelijkheid van de gehele voet terugbrengen. Wanneer we de voeten goed gaan trainen zulllen de standen en de bewegelijkhied weer op een naturlijke mannier gaan verlopen.

Tijdens het therapie programma zullen we aandacht besteden aan het onderbeen en bovenbeenspieren deze zijn allemaal betrokken bij de terugvoeren van de afvalstoffen uit onze voeten. Tijdens de therapie zullen we ook gebruik gaan maken van een door speciaal door Zechsall samengesteld gewricht pakket.

Advies Schoeisel

Wanneer u last heeft van artrose in voet, knie, heup of rug kan de kyBoot direct grote uitkomst brengen.

In beweging blijven is heel belangrijk als u al artrose heeft. Uw eerste reactie zal wellicht zijn: maar bewegen doet zo’n pijn, dan moet ik toch niet daarmee blijven doorgaan? Maar juist als u artrose heeft, moet u vooral in beweging blijven. Te weinig beweging kan het degeneratieve proces zelfs versnellen. Daarnaast is het heel fijn om ondanks uw klachten actief te blijven en deel te blijven nemen aan allerlei activiteiten. De therapie en de kyBoot helpt u daarbij!

  • De zool van de kyBoot schoen bestaat voor een groot deel uit lucht. Hierdoor worden de schokken van het lopen direct bij elke stap opgevangen (voor wel 58%). De zool neemt als het ware de functie van het verdwenen kraakbeen over.
  • Op de kyBoot verandert uw looppatroon op een positieve manier, hierdoor worden spieren sterker en gewrichten ontlast.
  • Door te lopen op de kyBoot werkt u dus bij elke stap aan uw herstel!

Het blijft experimenteel maar is het proberen waard denk ik. Wel of geen operatie weet u al naar 4 a 5 afspraken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.