Hoe ontstaat dat?

Een spreidvoet wordt veroorzaakt door een doorgezakte voorvoet.  Dat proces duurt jaren. Andere factoren die de toestand erger maken, zijn een staand beroep, het dragen van hoge hakken en ernstig overgewicht. Iemand die een lange tweede en derde middenvoetsbeentjes heeft (centraal in de voorvoet) heeft meer kans op last.

Extreme spreidvoet
Klachten.

Er kan ook pijn ontstaan onder de bal van de voet en bovenop de voorvoet. Kenmerkend zijn ook eelt en likdoorns onder de voorvoet. Spreidvoet kan verder leiden tot andere voetproblemen zoals mortons neuralgie, hallux valgus, hamertenen en platvoeten (doorgezakte binnenste lengteboog). De overbelaste middenvoetsbeentjes kunnen een stressfractuur oplopen.

Met Voeten.werk bieden wij een therapie die de oorzaak aanpakt.  Wat wij duidelijk aangeven is; dat het geen snelle fix is. Maak online een  intake afspraak dan kijken we samen naar de mogelijkheden en welk traject er bij jou past om van je klachten te kunnen herstellen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Cookies op onze website We plaatsen verschillende soorten cookies op onze website. Functionele en analytische cookies plaatsen we altijd. Deze zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. Uit deze cookies zijn geen persoonlijke gegevens te herleiden. Daarnaast maakt onze website gebruik van cookies die niet noodzakelijk zijn, maar wel nuttig. Zodat je feedback kan geven over je gebruikerservaring, YouTube video’s kan bekijken en zodat je relevante Consumentenbond aanbiedingen kan zien op andere websites. Met deze cookies kunnen advertentienetwerken je internetgedrag volgen. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer over cookies.

Sluiten