Spiegelneuroom

Hersenen en voetbewegingen

Spiegelneuronen

Spiegelneuronen zijn onderdelen van het menselijk brein. 
Het zijn de hersencellen die automatisch bij mensen activeren, wanneer ze iemand een (specifieke) handeling zien verrichten. Spiegelneuronen zijn enorm belangrijk bij het aanleren van vaardigheden. Er ontstaat in de hersenen een bepaalde verbondenheid wanneer er handelingen worden nagebootst of een bepaald gedrag wordt gevolgd. Spiegelneuronen vormen een belangrijke schakel in ons vermogen om iets aan te leren, maar ook bij het weer herkennen van verloren bewegingen.

Bij ADIM-voetenwerk maken we gebruik van dit bijzondere aanwezige systeem. Dit is dan ook de reden dat de voetspecialist schrijft over bewegen en niet over oefenen of trainen van de voetspieren. ADIM-voetenwerk maakt gebruik van een paar simpele bewegingen met tennisballen. De cliënt kijkt hoe de voetspecialist het doet en kijkt dan hoe hij/zij zelf de bewegingen doet. De spiegelneuronen gaan direct hun werk doen, vergelijken en passen de beweging aan.
We brengen de natuurlijk bewegingen die verloren zijn gegaan weer terug in ons brein. We zien dat wanneer alle voetbeweging functies weer actief of hersteld zijn de voeten zichzelf gaan herstellen.

De voetspecialist zegt: houd je voeten wakker dan storten ze nooit meer in.

Meer uitleg over spiegelneuronen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.