Hoe herken je een doorgezakte voet?

Een doorgezakte voet is een voet waarvan de voetzool volledig op de grond rust, maar de enkel niet naar binnen rolt. Er is nauwelijks een voetholte aanwezig. Bij een doorgezakte voet zie je vaak dat de voorvoet veel breder is geworden en de kleine teen er een beetje bij hangt. 

  • Je bent een schoenmaat groter gaan kopen.
  • Druk op kleine teen.
  • Veel eelt in het midden van de voorvoet.
  • Gevoel op je botjes te lopen.

 

Wat te doen?

Voor ons is maar één oplossing.

  • Oorzaak aanpakken met RC.voetenwerk. 
doorgezakte voet

Linker afbeelding is een doorgezakte voet.

De driehoek wordt smal onder de bal van je voet.

Bij gezonde voeten heb je meer druk onder de buitenste 2 delen van je voorvoet, ter hoogte van je grote teen en kleine teen. Dit klinkt ingewikkeld. Daarom zie je hier een afbeelding, dan zie je het verschil.

Hier zijn de driesteunpunten die je bij de rechter afbeelding ziet verdwenen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Cookies op onze website We plaatsen verschillende soorten cookies op onze website. Functionele en analytische cookies plaatsen we altijd. Deze zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken en het gebruik te kunnen meten. Uit deze cookies zijn geen persoonlijke gegevens te herleiden. Daarnaast maakt onze website gebruik van cookies die niet noodzakelijk zijn, maar wel nuttig. Zodat je feedback kan geven over je gebruikerservaring, YouTube video’s kan bekijken en zodat je relevante Consumentenbond aanbiedingen kan zien op andere websites. Met deze cookies kunnen advertentienetwerken je internetgedrag volgen. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer over cookies.

Sluiten